Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Верска настава

Верска настава први и други разред

У оквиру наставних јединица ,,Христово васкрсење“ у прве две седмице априла, ученици су правили плакате о посној храни, и кроз корелацију са Светом око нас учили о пирамиди здраве хране. Ученици су после упознавања са постом и посном храном на часу, добили задатак да донесу у школу сличице посне хране из каталога из прехрамбених продавница.
Кроз израду плаката упознали су се са здравом храном, природним намирницама, витаминима и минералима и са значајем посне хране у физичком (здравственом) смислу и у духовном смислу, као подвигом и припремом за највећи хришћански празник. Затим су, у библиотеци школе, гледали анимирани дечији филм, са детаљним објашњењем библијске приче, о значају Христовог страдања и васкрсења. Часови су билчи веома успешни, едукативни и интересантни деци.

Данка Шпехар вероучитељ