Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Здрава храна – извор здравља

У петак, 25.октобра 2019.године, ученици 2.разреда су, у оквиру пројектне наставе,  реализовали тему „Здрава храна – извор здравља“.

Родитељи предавачи су одржали предавање ученицима о здравој исхрани, указали им на значај примене пирамиде здраве исхране у свакодневном животу.Ученици су усвојили  знања о томе зашто је здрава храна важна као и које су то намирнице које добро утичу на раст и развој. На ликовним радионицама су направили своје пирамиде здраве хране. Те пирамиде су изложене у свечаној сали наше школе, у оквиру „Базара здраве хране“. Ученици су направили: животиње од воћа и поврћа, различите јесење аранжмане, корпе са јесењим плодовима,  родитељи су донели печене бундеве, природне сокове, пите и колаче које су дегустирали на базару. На часу енглеског језика су усвојили песму „I like, I don’t like“.

Ученици су донели рецепте за припрему здравих оброка и направили заједничку збирку рецепата, кувар свог одељења. Оспособљени су  да сами себи направе здрав оброк, као и да уоче разлику између штетних и корисних намирница. На тај начин су развили одговоран  однос према сопственом здрављу.