Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

„Мајстори, мајстори”

Позориште „Бошко Буха“ су још једном посетили ученици 7/2 и 7/3. Са наставницама географије и српског језика, Јеленом Поповић и Миром Марковић, 25.5.2017. нас 45-оро гледали смо представу рађену по филму Горана Марковића „Мајстори, мајстори“.
На први поглед представа је комична, специфичан смисао за хумор и сама иронија. Онда се осети сета, дубока туга у типизираним ликовима, жртвама нашег менталитета и ондашњег режима.
Ако се још више замислимо, осети се страх. Толико је времена прошло од премијерног приказивања филма „Мајстори, мајстори“, а ништа се није променило.
Све се то крије иза приче смештене у једну школу и испраћаја једне теткице у пензију. Поред познатих глумаца, у чијим смо бравурама уживали, појављују се и деца глумци са којима смо понекад могли да се идентификујемо. Лепо смо се провели и искористили прилику да знања стечена на часовима српског у вези са позоришном уметношћу применимо ван учионице. Уверили смо се да је позориште и даље „школа за народ“.
Улоге:
Директорка – Катарина Гојковић
Гоца (наставница енглеског језика) – Борка Томовић
Ђорђе (наставник српског језика) – Немања Оливерић
Дуња (наставница математике) – Боба Латиновић
Христина (наставница биологије) – Александра Томић
Сава (наставник техничког образовања) – Андрија Милошевић
Шиља (наставник физичког)- Александар Радојчић
Ћира (наставник уметности) – Зоран Цвијановић
Столе (домар) – Милош Самолов
Вуксан (шеф рачуноводства) – Ненад Ненадовић
Боса (секретарица) – Ања Мит
Кева (спремачица у школи) – Нада Секулић
Режија: Милан Караџић

Анђела Мркић, 7/3