Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

ОН ЈЕ СВЕТИ – СВЕТО МУ ЈЕ ДЕЛО

Сави, љубави, доброти, раду, школи, о славним прецима који су се херојски борили за слободу.

 

После свечаности у школи уследио би ручак који су припремали родитељи који је био пријатан и богат као на свакој слави. Одмах иза ручка почињало је заједничко весеље младих и старијих уз музику и песму. Била је то ретка прилика да се сви скупе и заједно забављају. Био је то прави ђачки сабор.
Тако се некад слав

ила школска слава, а ми данас настојимо да не одступимо много од традиције.

Неколико година уназад на сличан начин обележавамо Савиндан.
Све почиње приредбом у 10 и 30 сати коју припремају ученици млађих разреда са својим учитељицама. После тога се у холу школе уз присуство свештеника и певање Химне Светом Сави ломи славски колач. Свако добије комадић колача и куглицу жита.
Тачно у подне започиње Светосавска академија коју припремају професорка српског језика (ове године Мирјана Марковић) и професорка музичке културе (Светлана Коркановић). Извођачи су били ученици од 5. до 8. разреда, а у публици су седели гости, професори, ученици… На почетку је директор школе, Миомир Драгаш, уручио Светосавске награде најбољим ученицима. После државне химне, 

уследиле су рецитације, хорске песме, плесови, игрокази и, наравно, здравица. Сви присутни су на крају са хором отпевали светосавску химну. За децу је прослава тиме завршена, а за госте и домаћине слава је још потрајала.

И следеће године наставићемо да прослављамо школску славу да бисмо, како песник каже, знали „ко смо, шта смо и одакле смо“.

М. М.

Погледајте програм и фотографије са прославе. ломио славски колач, а по један комадић добили би сви присутни.