Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Осмаци у позоришту „Мајстори, мајстори“

На великој сцени УК „Вук Караџић“, а у продукцији позоришта „Бошко Буха“, игра се нова представа која привлачи пажњу гледалаца и добија позитивне коментаре. Рађена је према истоименом филму „Мајстори, мајстори“ који је режирао Горан Марковић.

Овај комад, у режији Милана Караџића, можемо протумачити као комедију савремене и свевремене тематике (све се дешава у школи). У одличној глумачкој подели нашли су се и многи познати глумци: Милица Михајловић, Небојша Илић, Андрија Милошевић, Александар Радојичић, Зоран Цвијановић, Манда и други. Велику сцену красе и „мали“ глумци без којих ова представа не би била толико јединствена, а међу којима су и двоје ученика наше школе, Лола Брчин и Михајло Гајић, ученици 8/1. Зато смо и отишли да је погледамо 16. октобра 2015. са нашом разредном, са којом сваке школске године посећујемо позоришта. Ово је једна ансанбл комедија која ће вас насмејати, али и растужити када схватите да се унашој средини за последњих тридесет година ништа није променило. Приказује животе „малих“ јунака који су у својим очима тако велики да губе осећај за свет око себе занети сопственим значајем. У таквој средини су одрастали и ишли у школу они који су данас „веома важни“. Током представе осетите трунку туге, сете и страха. Зато је битна улога (наших) ђака који као у пачјој школи понављају научене фразе својих наставника. Своје утиске о раду током припрема овог комада изнела је Лола Брчин, која говори у своје ииме свог другара Михајла: ,,Позив за аудицију добили смо преко школе глуме.“ Том приликом смо редитељу показали наше вештине: певање, играње и рад у групи. Када смо добили улоге, почеле су свакодневне петосатне пробе. Било је врло исцрпљујуће и пуно смо изостајали из школе. Познати глумци су били баш пријатни и попустљиви према нама. Све у свему, учешће у продукцији професионалне представе је јединствено искуство. Препознали смо и неке ситуације из свог школског живота, забавили се и громко аплаудирали на крају као и цело гледалиште. Погледајте је и уверите се у све наведено.