Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Посета министра просвете

У понедељак 22.03.2021. године, нашу школу посетили су министар просвете Бранко Ружић, помоћник министра Милан Пашић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић ради презентације онлајн система за упис будућих ђака првака.

Министар је изразио задовољство што је презентација одржана у школи која је, подсетио је, добила Светосавску награду за заслуге у ефикасном и брзом увођењу наставе на даљину пре годину дана.

“У овој школи су наснимљени први часови који су помогли да се васпитно-образовни процес не прекине ни на један дан. Такође, ова школа учествује у великом броју пројеката од националног значаја, почев од инклузије, борбе против насиља, подршке надареној деци, и треба да буде репрезент нашег образовног система“, рекао је Ружић.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић је указао да родитељи будућих првака уз неколико кликова могу да закажу термин за упис, односно за тестирање деце и нагласио да им, осим личне карте, нису потребна друга документа нити папири.

“Посета овој школи има двоструку симболику, пре свега као најава великог броја електронских услуга које ћемо ове године пружити родитељима ученика и запосленима у просвети, али и зато што су овде настали први онлине часови захваљујући којима ђаци нису изгубили ниједан дан наставе током епидемије“, рекао је Јовановић.

Директор ОШ “Иван Горан Ковачић“ Миомир Драгаш изразио је задовољство што су Министарство просвете и Канцеларија за ИТ и еУправу одабрали нашу школу да би презентовали једноставан начин на који родитељи могу да пријаве децу за упис у први разред.

“Надамо се да ће родитељима то много олакшати упис, а за школу је олакшица то што по пријави родитеља можемо да повучемо сва документа и што нема потребе да се на други начин уносе подаци“, рекао је Драгаш.