Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Посета списатељице

Пре извесног времена, читали смо књигу „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ коју је написала Јасминка Петровић. Имали смо ту срећу да упознамо аутора те интересантне књиге 26. априла 2017. године. Сусрет је уприличен за ученике 5/1 и 5/2, а повод је био и Светски дан књиге.

Тог дана сви смо трчећи стигли у библиотеку ишчекујући тамо списатељицу. За почетак нам се представила и почела да нас уводи у главну тему сусрета. Када смо јој саопштили нека наша општа размишљања о читању, почели смо да дискутујемо о прочитаној књизи.

Питали смо је за инспирацију, колико јој је требало времена да напише књигу, који јој је омиљени догађај из те књиге, када је постала писац, да нам објасни неке ситуације из књиге и томе слично. Након што је одговорила на та многобројна питања, подсетила нас је на књигу „Ово је најстрашнији дан у мом животу“, читајући неколико одломака из тог дела. После сваког пасуса, који би прочитала, размењивали смо мишљења о том одломку и  ликовима.

Пред крај посете је наговестила тему једне њене веома награђиване књиге „Лето кад сам научила да летим“. Нашим другарима који су ту књигу прочитали, дала је реч да је прокоментаришу и кажу своја запажања. Нажалост, брзо је дошао крај часа. Сви смо се окупили око стола поред кога је књижевница стајала да би нам написала посвете на књигама и да би направили једну фотографију са њом. Атмосфера је била врло пријатна и опуштена, књижевница врло непосредна и једноставна.

Касније нам је наша разредна (Мира Марковић) рекла да смо добили пуно похвала од Јасминке Петровић и да су јој се допали наши коментари, наш начин размишљања и доживљај књижевног дела.

Упознавање писца је врло узбудљиво и лепо искуство, па се надам да ће нас у скорије време посетити још неко од њих.

Нина Костић, V/1