Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Пројекат „Читам, па шта“

Програм „Читам, па шта“ осмишљен је као акција чији је циљ промовисање читања и развијање критичко-уметничког односа према књизи. Пројекат организује Библиотека града Београда.
У акцију „Читам, па шта“ били су укључени ученици од 2. до 8. разреда основних школа. Требало је да прочитају три књиге намењене школском такмичењу и да наставнику поднесу сва три литерарна приказа. У марту су наставнице Снежана Костић Хавари и Наташа Станојковић разматрале писане радове везане за одређено дело оних ученика који су свој приказ урадили „савршено“. Пошто свака основна школа има право на 10 радова, за све ученике заједно, из наше школе послати су радови Јована Радосављевића, 5/2, Маше Миловановић, 5/4, Луке Топаловића, 7/2 и Ане Николић, 8/3. Сви су успешно прошли први ниво такмичења и пласирали се у други. На општинском нивоу такмичења су у априлу читали једну књигу из програма такмичења и писали литерарни приказ. На градски ниво такмичења пласирали су се Јован Радосављевић, 5/2, Лука Топаловић, 7/2 и Ана Николић, 8/3 и поново читали књигу са списка литературе и писали приказ у мају за финални круг такмичења.
Жири који су чиниле Биљана Петровић, Виолета Ђорђевић и Јасна Бркић одлучио је да награде књижевног такмичења „Читам, па шта“ за школску 2019/2020. годину распореди на следећи начин: 1. награда: Јован Радосављевић, 5/2 и Лука Топаловић, 7/2 и 2. награда: Ана Николић, 8/3.
Као и претходних година, ученике који су освојили прве награде Библиотека града Београда обрадоваће таблетима, док ће осталим награђенима поклонити вредне књиге. Сви учесници такмичења добиће дипломе, као доказ да су учествовали у акцији која је за циљ имала популаризацију класичне дечје књижевности. Свечаност поводом уручења награда биће одржана у септембру 2020. године.
Све радове могуће је прочитати на сајту www.citampasta.rs, а награђени прикази биће објављени у следећем броју „Корака“.
Н.С.