Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Светосавска награда нашој школи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је на додели Светосавских награда у Влади да су добитници овогодишњег признања доказ да „Свети Сава живи и битише у свима нама“.
Укупно 29 Светосавских награда за 2020. годину додељено је истакнутим појединцима и институцијама за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа.
Такође је рекао да темеље државе и друштва у будућности треба поставити тако „да образовање буде државни приоритет и доступно свима, да сваком појединцу пружи могућност да учи током целог живота и добију прилику за стални професионални развој“.
Истакао је „да, захваљујући пре свега труду и умећу наставника, ученицима у Србији није ускраћено право на образовање, упркос тешким и непредвидљивим условима изазваниним епидемијом.“
– За такво прегалаштво у раду, нагласио је, наставници завређују велико поштовање и захвалност ученика и њихових родитеља.
Навео је да не би требало заборавити ни ваннаставно особље „који је такође део тог успешног мозаика“.
Међу овогодишњим добитницима ове престижне награде нашла се и наша школа. На свечаном уручењу у уторак, 26. јануара 2021. године у Прес сали Влади Србије, био је и наш директор Миомир Драгаш.
Наш директор је тим поводом изјавио:
– Иницијатива за доделу награде је потекла од представника других школа, школске управе и самог министарства. Захваљујем се свима који су уочили и вредновали наш рад. Истакао бих да је ова награда признање за ангажованост, рад и постигнуте резултате целокупног колектива.
Претходну школску годину памтићемо као преседан због нерегуларних услова за рад и континуираних промена. Са свим тим смо се успешно носили и квалитетно обављали свој посао. Доказ за то је и ово признање.