Ове године Дечја недеља , највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, је одржана под слоганом “Велико срце деце Србије”, од 2. до 6.октобра 2023.године.
Ученици другог разреда су Дечју недељу обележили путем различитих активности, на часовима одељењске заједнице, путем ликовних радионица, организовањем Спортског дана…
У среду 4.октобра у свечаној сали музичке школе „Владимир Ђорђевић“ одржана је традиционална радионица „Музички загрљај“ , у сарадњи са организацијом „Пријатељи деце Звездаре“. Аутор и реализатор радионице је била професорка Радмила Кнежевић. Тема овогодишње радионице је била „Хајде да свирамо заједно!“ .Звездарски предшколци и млађи основци научили су да заједнички креирају различите ритмове, користећи своје тело као универзални музички инструмент.
У петак, 6.октобра, ученици који похађају продужени боравак, су са својим учитељицама гледали позоришну представу „Лепотица и звер“, позоришта „Бошко Буха“, познату бајку о необичном сусрету између страшне Звери и младе лепотице, чија невиност и искреност успевају да разбију давно бачену клетву и учине да Звер поново постане оно што је некада била – лепи млади Принц.