У години јубилеја директор школе је Миомир Драгаш професор ТИО.

OS_Ivan_Goran_Kovacic_direktor_skole_Miomir_DragasТоком шездесет година постојања, школа је прошла кроз разне промене и реформе. Али почетком новог миленијума почиње права школска ренесанса. Пре десетак година функцију директора преузима Миомир Драгаш и од тада се много урадило на уређењу и опремању школе. У томе је велику помоћ пружила локална заједница. Материјална средстава се обезбеђују и учешћем у многобројним пројектима које реализују чланови Наставничког већа.
Школа, у складу са својом мисијом васпитања и образовања младих нараштаја, свима пружа могућност да у њој развијају своја интересовања и задовоље своје социјалне потребе. Такође подстиче креативност и подржава талентоване. Ученици предвођени својим професорима освајају награде од општинског, преко градског до републичког нивоа. Одлично владају језицима, природним наукама и вештинама. Да бисмо одржали овај ниво постигнућа, у школи ради 18 секција и одвијају се многобројне ваннаставне активности. О квалитету наставе у школи најбоље сведоче резултати на квалификационим испитима за упис у средње школе. По њима смо константно међу десет најбољих школа у Београду. Само у протеклој школској години (2012/13.) наши ученици су освојили 62 општинске награде, 20 градских признања и једно прво место на Републичком такмичењу из физике.
Негујемо традиционалне вредности, али уводимо и новине у наставни процес. Наставни кадар, који је значајно подмлађен, своје компетенције усавршава сваке године учешћем на одговарајућим семинарима (Активно учење, Читањем и писањем до критичког мишљења, Умеће комуникације, Ка савременој настави…) и обукама за рад на савременим наставним средствима.
У пројекте укључујемо и родитеље и децу (Оснаживање породице, Професионална оријентација, Кликни безбедно…). Имамо сертификат програма УНИЦЕФА „Школа без насиља“.
Пратећи европске стандарде увели смо електронски дневник, интерактивне (паметне) табле и опремили дигитални кабинет. Свака учионица има компјутер и приступ интернету.
О свим догађањима у школи постоји писани траг на паноима, сајту школе или у школском листу Кораци, који редовно излази од 2000. године. Све поменуте чињенице допринеле су популарности наше школе у коју се уписују и деца која нам територијално не припадају. Има их стотинак више него пре неколико година и распоређени су у 27 одељења. Њиховим родитељима се допада наш концепт, јер смо права „школа по мери детета“.

МИСИЈА И ВИЗИЈА

Мисија наше школе је да активним приступом раду развија стваралачко и критичко мишљење и толеранцију. Желимо модерну, ефикасну и занимљиву школу, која негује функционално знање, међусобно уважавање и разумевање свих учесника у васпитно-образовном процесу.
Тежимо да постанемо школа која подстиче целовит развој детета применом савремених и разноврсних метода, тимским радом и неговањем хуманих вредности. Школске активности биће прилагођене савременим потребама друштва перманентним образовањем наставника и професионалном оријентацијом ученика. Организовањем слободних активности и уважавањем интересовања детета, подстицаћемо креативност и радост сазнавања. Тако ћемо афирмисати и рад ученика и школу.

РЕКОНСТРУКЦИЈА

Да размишљамо унапред, сведочиће и нови Развојни план као и најављена реконструкција школе и школског дворишта. Предвиђена реконструкција би требало да почне ове календарске године. Захваљујући великом залагању директора школе, подршци колектива и Школског одбора, а уз помоћ локалне заједнице, надлежних из општине Звездара, надлежних из Секретаријата за образовање, надлежних Града Београда – Агенције за инвестиције и становање, која је одобрила средства. Пројекат је већ готов и школа ће, по завршетку радова, бити још лепша и функционалнија. Постаћемо „школа будућности“. Обавештавам пријатеље школе да су радови на пројекту завршени 01. септембра 2015. године, и да су ученици првог септембра наставу започели у новој школи.

Наставља традицију школе да сваки нови директор доноси нешто ново:

• решава дугогодишњи проблем грејања у школи,
• асфалтира кошаркашко игралиште,
• набавља нов намештај,
• купује нова наставна средства,
• у дворишту поставља рефлекторе…

Стручном усавршавању поклања се велика пажња, као и резултатима ученика на такмичењима и пријемним и квалификационим испитима.