Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt

ОШ "Иван Горан Ковачић"

FESTIVAL „FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE”

Ученици наше школе учествовали на фестивалу „ФИРСТ ЛЕГО Леагуе Еxплоре” који је одржан 17. децембра 2022. године у Савременој основној школи у Београду.
Фестивал је намењен деци узраста од 6 до 10 година и осмишљен је са идејом да им приближи свет роботике, технологије и науке.
Ове године се пријавило чак 12 екипа и наша школа је имала представнике у 2 екипе. Алекса Миладиновић I1, Никола Радичевић I1 и Страхиња Варићак III3 су били део екипе Диги будућност која је била предвођена ментором Аном Николић из школе роботике и програмирања „Диги клинци“. Павле Недовић IV2, Нина Радичевић IV1 и Дуња Ђорђевић IV1 су са ментором Горданом Марковић из школе роботике и програмирања „Диги клинци“ представљали део екипе Брзина светлости. Деца су са својим менторима осмислила и припремила пројекат на задату тему, израдила моторизовани модел од Лего коцкица, направила пано и презентацију пројекта. Пред комисијом је свака екипа представљала свој пројекат. Поред тога што су се забавили и дружили, научили су како да функционишу у тиму и критички размишљају, поштују туђе идеје, размењују искуства и сарађују. За уложен труд су добили специјалне Лего медаље.
У прилогу мејла Вам шаљем фотографије и видео са фестивала. Школа „Диги клинци“ има потписане сагласности од стране родитеља за фотографисање деце. Екипа Брзина светлости је имала уживо укључење у Јутарњи програм на Новој С.

Весна Радичевић
Члан Школског одбора