Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com
Image Alt

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Mеђународни дан волонтера

Дана 5. децембра обележава се међународни дан волонтера.

Ученици наше школе одазвали су се позиву на Конкурс за најволонтерску акцију у 2019. години на коме су презентовали три хуманитарне акције, које су спровели у сарадњи са Ученичким парламентом и Вршњачким тимом школе. Акцију су као и прошле године подржале психолог Јована Ћираковић и педагог Кристина Булатовић.

Циљ акције је био да обрадујемо малишане за празнике, да им кажемо да нису сами и да мислимо на њих. Пакетићи су садржали гаредеробу, књиге и наравно оно шта деца највише воле-слаткише. Прва замисао је била да пакетиће уручимо једној групи деце, одлука Ученичког парламента је била да то буду деца оболела од карцинома, која се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Међутим, акцији се одазвао велики број деце из школе, па смо акцију проширили. На предлог педагога Кристине Булатовић позван је представник Центра за заштиту жртва трговине људима, коме је уручен преостали број пакетића. У знак захвалности наша школа је добила захвалницу у име деце којима је уручена помоћ.

Али…ни то није све. Сазнавши за ученика из друге школе, који је тешко оболео, психолог школе Јована Ћираковић је у сарадњи са учитељицама које су организовале новогодишњи базар, постигла договор да се део прикупљених средстава уручи родитељима тог ученика. Велики број деце се одазвао, тако да је врло лако прикупљено близу 57000 рсд. Родитељима је помоћ значила за куповину специјалних наочара, како би детету сачували вид.

Овом приликом захвалност исказујемо свим учитељицама, наставници Драгани Бајчети и тиму ученика који су вредно радили на изради презентације и ученицима који су презентовали рад у Општини, а то су: Петра Јоунис 8/2, Сара Бајровић 8/2, Ирина Анђић 8/2, Бојан Бјелић 7/1

На конкурсу  наша школа заузела је убедљиво прво место!
 У видеу испод текста имате прилику да видите презентацију наших акција.