ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

Јубиларна, 70. годишњица била је повод за низ манифестација. Све је почело недељу дана раније, 14.3.2023. када су ученици осмог разреда организовали асоцијације за запослене. Водиле су их ученице Леа Марић и Ана Радосављевић.
У Свечаној сали је 15. марта одржан концерт музичких талената под називом „Радост музицирања“. Наступио је хор старијих разреда, затим вокалне солисткиње, дует, инструментални солисти и школски бенд. Као водитељ опробала се Ена Срдић.

Припреме за завршну приредбу су се одржавале у школској библиотеци и фискултурној сали.
Због великог броја ученика и гостију, а да би сви могли да присуствују прослави, уприличена је прво генерална проба 21. марта у трајању од 12 – 14 сати у УК „ВУК“. Публику су чинили ученици млађих разреда и њихови гости.
Централна приредба је почела у 18 сати под насловом – ВРЕМЕПЛОВ – „70 година у седам школских часова“ и трајала је 50 минута. Сценарио је написала Бранислава Илић.
Сардници/це који су учествовали у припреми и реализацији прославе јубилеја (наставнице/ци):
Кристина Булатовић, Светлана Коркановић, Катарина Миловановић, Драгана Аничић, Јелена Нешић, Драгана Бајчета, Маријана Поповић, Наташа Станојковић, Снежана Костић Хавари, Данијела Ђорђевић, Дражен Новаковић, Бојана Манчић, Душица Мрдак, Зоран Чучковић, Нела Исаковић, а кореограф је била Дејана Банковић.
Редитељ свечаности и специјални гост био је глумац Народног позоришта – проф. Хаџи Ненад Маричић.
Присутне је прво поздравио директор школе, Миомир Драгаш, који је најавио обраћања министра информисања и телекомуникација, Михаила Јовановића (ученика наше школе) и помоћника министра просвете, Милана Пашића.
Кроз седамдест година постојања школе провео нас је наратор. Причу су пратили видео материјали и фотографије. На сцени су се смењивали хор, ритмички гимнастичари, солисти (вокални и имнструментални), фолклор и школски бенд. Било је 142 учесника. Са њима су осмислили наступе и о свему водили рачуна њихови учитељи и предметни наставници.
Програм су пратили ученици старијих разреда, њихови родитељи, запослени у школи, представници Савета родитеља, Школског одбора и локалне самоуправе, наши драги пензионери и бивши ученици.
Ово сентиментално путовање кроз историјат школе завршило се вишеминутним аплаузом задовољне публике.
Мирјана Марковић, професор српског језика

Снимак свечане академије
ИГКораци број 41