Шта је то Филхармонија?

Филхармонија је место где се чују најлепши звуци. Она има свој оркестар, а то су људи који разним инструментима свирају дивне мелодије.
У оркестру има много инструмената. Неки свирају на дивним витким виолинама, други имају дебеле контрабасе. Једни свирају флауте и кларинете, а други трубе и тромбоне. Са њима, као главни шеф, управља диригент. Он има мали штап и помоћу њега, чудним покретима руке, даје знак ко и како треба да свира. Мелодија која крене на његов знак је невероватно лепа.
Посебну чаролију представља звук који се простире двораном. Његова јачина и лепота вас брзо одведе на чаробно место.

Софија Лазић V-3

Шта је то Филхармонија?

Филхармонија је нешто што звучи лепо и моћно. Нешто што делује полетно.
Оркестар своју љубав према музици преноси на све присутне. На једном месту окупљено је пуно гудачких, дувачких и ударачких инструмената. Понеки клавир ушета међу њих. Иза сваког од њих је школовани музичар који претаче прегршт ноти у тонове класичне и симфонијске музике. Вредне руке диригента показују им брзину и јачину звука који се шири из њихових инструмената. Тако пуно енергије на таком малом простору.
Филхармонија, то је велика љубав према музици пренета из срца музичара, кроз њихове инструменте, снагу диригента, на све нас.

Николина Николић V-3

Београдска филхармонија је, од 1. априла до 13. јуна 2017. године, организовала наградни конкурс за најбоље литерарне радове до сто речи на тему „Шта је то Филхармонија?“. Право учешћа имали су ђаци од првог до четвртог разреда. Награђено је двадесет пет ученика наше школе. За најбоље радове припремљени су филхармонијски ранци пуни изненађења.
Честитамо!