У оквиру Међународног пројекта АГОРА, чланови тима ОШ “Иван Горан Ковачић“ (Драгана Аничић, Катарина Миловановић, Маријана Поповић и Дражен Новаковић), посетили су Турску. У периоду од 29.6. – 3.7.2021. године, боравили смо у Истанбулу.
Првог дана посете били смо гости Основне школе “Ali Nihad Tarlan Primary School“. Упознали смо се са организацијом рада њихове школе, са начином на који реализују наставни план и програм. Пренели су нам њихова искуства у раду и упознали нас са пројектима које реализују. Школа се налази у азијском делу Истанбула, одакле смо се бродом вратили у европски део и уживали у лепотама Босфора.
Са представницима удружења СЦИО тестирали смо радну верзију мобилне апликације, коју ћемо користити у раду са ученицима.
Заједно са учесницима из Словеније и Турске обишли смо локалитете које су одабрали чланови тима школе “Ali Nihad Tarlan Primary School“ (Аја Софија, Плава џамија, Етнографски музеј, Археолошки музеј, Султан Ахмедова џамија) и тестирали апликацију.
Радни дан смо завршили на вечери са домаћинима, на којој су додељени сертификати свим учесницима пројекта.
Слободно време смо користили за обилазак и упознавање града. Прошетали смо улицом Истиклал, која је смештена у историјској четврти Бејоглу, посетили трг Таксим у срцу Истанбула, Галата кулу која представља чувени симбол старог Цариграда.
Срдачни домаћини су на најбољи начин представили своју земљу, културу, историју и традицију. Са овог студијског путовања вратили смо се пуни лепих утисака. Надамо се да ћемо наставити са успешном сарадњом и у наставку пројекта. Решени смо да стратешким променама које су у току наставимо да играмо кључну улогу у развоју образовања, посредством нове апликације.

Координатор
Драгана Аничић

IMG-f20a43257e1db9856e58adaa700ebfc7-V    IMG-8147aec447db9362e049213a4302fdd6-V    03

06    05