dsc_0060_gallery_image ПРЕПОРУЧУЈЕМО – ПОГЛЕДАЈТЕ

Катарина Жутић и Андрија Милошевић, уз помоћ осталих глумаца, успели су својим тумачењем улога у Крчмарици Мирандолини да насмеју до суза публику и ученике одељења 7/2 и 7/3. Са наставницом српског, Мирјаном Марковић и наставницом географије, Јеленом Поповић, одгледали смо ову ренесансну комедију у режији Југа Радивојевића. Тог 18-ог октобра сала УК “ Вук” била је препуна. Прво играње ове представе на почетку сезоне показало је да су је се глумци зажелели. Глумци позоришта “Бошко Буха“ били су изузетно надахнути, комуницирали су са публиком, полили нас водом, импровизовали и на самом крају попричали са нама. Заузврат награђени су громким аплаузом. dsc_0083_gallery_imageКатарина у улози Мирандолине доказује да једна жена није само за кухињу. Током целе представе она покушава да освоји срце витеза од Рипафрате (Андрија Милошевић), тобожњег женомрсца. То успева неприметно, само једним ручком и уз неколико замењених постељина. Неосвјив витез је покорен. Горан Јевтић (маркиз од Форлипополија) и Ненад Ненадовћ (конте од Албафиорите ) већ су пали у замку ове даме. Боре се за њену наклоност и тиме наводе витеза да заволи Мирандолину. Крчмарица је само желела да му докаже да није безосећајан као што је до тад мислио и да нема мушкарца којег она не може освојити.
Уз урнебесни сценарио, једноставну сценографију Александра Денића и необичне костиме Јелене Стокуће, приближили су нам ово дело Карла Голдонија које је настало пре више од триста година. О Мирандолини су рекли: “Она представља тип жене која користећи своје врлине, како менталне тако и телесне,контролише свет око себе. Одређује судбине бројних мушкараца који за њом губе главу. Циљ ове бескомпромисне жене је да надвлада наизглед јачи мушки пол.” Сада можемо да се запитамо да ли су људе из тог времена мучили слични проблеми као нас данас.
Да не изоставимо остале глумце: Уроша Јовчића, Јелену Тркуља и Андријану Оливерић.dsc_0071_gallery_image
Погледајте ову представу и схватићете да је то добро утрошено време. А видећете и да су типови људи и неке животне ситуације за сва времена.
Анђела Мркић,7/3