Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

ОШ "Иван Горан Ковачић"

Смотра ђачког стваралаштва

Повод за смотру ђачког стваралаштва је Дан школе, први дан пролећа и Светски дан поезије (21.март). Представили су се ученици од 5-ог до 8-ог разреда у свечаној сали са почетком у 14 сати. Рецитовало се, глумило и певало на српском језику и страним језицима (енглеском, немачком и руском). Проглашени су и награђени победници литерарног конкурса „Андрићу у част“, који је расписан поводом 125 године од рођења великог писца. Најбољи рад прочитан. Имали смо и пратњу гитаре и виолине. На програму су били аутори од Мике Антића, па до Шекспира. Изостало је једино најављено емитовање краткометражног играног филма на руском језику ученика 8-ог разреда (из техничких разлога). Глумци су зато изашли на сцену и објаснили своје роле на велико одушевљење публике. После 45 минута програма сви су изашли задовољни и богатији за један леп песнички доживљај.
Све је замишљено и реализовано као тематски час (међупредметна корелација).
Тема: Уметност речи
Координатор: Мирјана Марковић, професор српског језика
У припреми и реализацији учествовале су све професорке српског језика (М. Марковић, С. Костић и Н. Станојковић), енглеског језика (О. Цветковић и О. Томић), професорка руског Д. Бајчета и немачког М. Јевтовић.
Погледајте у прилогу и фотографије учесника.
М. М.